حجتالاسلام سيد احمد حسيني خراساني، استاد سطح عالي حوزه علميه قم با اشاره به ظرفيت هاي اخلاقي و معنوي شبهاي قدر در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاري رسا به معرفي شبهاي قدر و فلسفه نامگذاري اين شبها در قرآن کريم به ليلة مبارکه پرداخت و گفت: شبهاي قدر ظرف نزول براي با عظمتترين کتاب قانون زندگي بشر يعني قرآن است و اين شبها از آغاز تا طلوع فجر صادق آميخته با سلام و سلامتي است.
وي افزود: شبهاي قدر شبهاي قرآن و ولايت است و اين شبها به تنهايي دو حقيقت بزرگ و با عظمت يعني قرآن و اهلبيت پيامبر (ص) را در خود جا داده است.
استاد سطح عالي حوزه علميه قم شبهاي قدر را به عنوان شريفترين و با برکتتر شبها در طول يک سال معرفي کرد و افزود: نص قرآنکريم شبهاي قدر را برتر از هزار ماه معرفي ميکند و هيچ شبي از نظر شرافت و عزت معنوي برابر با شبهاي قدر نيست.
وي ادامه داد: در اين شبها تقدير امور و سرنوشت افراد به مقتضاي الهي تعيين و تنظيم ميشود و از سوي فرشتگان مقرب درگاه الهي جهت سياستگذاري به محضر مقدس امام زمان(عج) که ولي و حجت خداوند است رسيده و مورد امضاء ايشان قرار مي گيرد و به همين دليل قرآن کريم اين شبها را به ليله مبارک تعبير کرده است.
حجتالاسلام حسيني خراساني خواستار توجه به فضيلت و جايگاه اين شبها از سوي مردم شد و خاطرنشان کرد: در اين شبها درهاي رحمت الهي باز است و فراخوان عمومي براي استفاده از رحمت الهي وجود دارد و افراد مي توانند با خضوع، خشوع، قرائت قرآن، دعا، مناجات، توبه و استغاثه از تمام ظرفيتهاي اين شبها استفاده کنند.
وي برنامهريزي صحيح و مديريت دقيق اوقات از سوي مردم را بهترين زمينه براي استفاده از رحمت الهي در اين شبها عنوان کرد و افزود: شبهاي قدر برابر با عمر يک انسان در اين دنيا است و افراد مي تواند با استفاده درست از زمينههاي معنوي اين شبها به لطف و رحمت خداوند برسند و راه صد ساله معنويت را در يک شب بپيمايند و در روايت آمده«بدبختترين و خسرانبينترين افراد کساني هستند که از رحمتالهي در ماه رمضان به ويژه شبهاي قدر محروم بمانند».
اين استاد افزود: مردم بايد در شبهاي قدر از دعا کردن براي فرج امام زمان(ع)، شفاي بيماران، خوشبختي جوانان و عزت اين نظام که پرچمدار فرهنگ اهلبيت(ع) در دنيا است غافل نباشند و از خدا بخواهند پرونده اعمال آنها بعد از پاک شدن از گناهان و کارهاي منفي به محضر امام زمان (عج) برسد.
حجتالاسلام حسيني خراساني شبهاي قدر را بزرگترين لطف خدا براي امت اسلامي و پيروان اهلبيت(ع) شمرد و به مبلغان تاکيد کرد: شايسته است که علما و مبلغان که مربيان دين هستند با اخلاص و بيان مناسب روايات از تمام ظرفيتهاي شبهاي قدر که شبهاي عدالت، تقوي و ارتباط با خدا و ولايت است مردم را بهره مند کنند.
وي در ادامه به شهيد مظلوم و غريب اين ماه اميرمومنان(ع) اشاره کرد و به مبلغان يادآور شد: مبلغان بايد در شبهاي قدر مردم و جوانان را با عدالت، شجاعت، ايثار، فداکاري و جان نثارهاي امير مومنان (ع) در راه اسلام آشنا کنند و اخلاق و چگونگي رفتار ايشان با مردم را به کارگزاران نظام معرفي کنند.
استاد سطح عالي حوزه علميه قم در پايان به بانوان توصيه کرد: بانوان بايد حضرت زهرا (س) را که حقيقت و روح ليلةالقدر است الگو قرار دهند و در عفاف، حجاب و پاکدامني مطعيع ايشان باشند.